IMG_1044

Wanderlust: Napoli, Pompeii et Roma

 

Sinds een paar dagen bekruipt mij het nare gevoel dat de dolce vita er al weer bijna op zit. Het is maar een gevoel en gelukkig niet helemaal waar, maar het is wel een beetje waar. Ik heb nog maar twee weken les en twee weken voor het leren en maken van tentamens. Waar zijn die andere drie maanden school gebleven?!

Omdat de tijd hier duidelijk vliegt heb ik vandaag maar wat actie ondernomen en twee mooie tripjes geboekt. Ik kan Italië uiteraard niet verlaten terwijl ik naast Bologna maar op twee andere plaatsen geweest ben (drie als je een kwartier wachten op een overstap op een afgelegen treinstation meetelt).

Half juni ga ik daarom richting Napoli en Pompeii. In Napoli ga ik, uiteraard, de lekkerste pizza(s, waarschijnlijk blijft het niet bij één) eten die ik kan vinden en de paar uur durende tour naar Pompeii brengt mij hopelijk mooie uitzichten over ruïnes, een vulkaan en versteende mensvormen.

Voor Rome neem ik wat langer de tijd en heb ik een weekje om daar rond te dartelen. De eerste en hoogste prioriteit is het bezoek aan het mooiste gebouw ter wereld: de Sixtijnse Kapel. Ik zie mezelf daar trouwens wel vaker dan één keer binnen lopen in die week, maar dat ter zijde. Na dit gebouw houdt het uiteraard nog lang niet op. De rest van Vaticaan Stad, de Trevi Fontein, het Colloseum, noem het maar op. Ik ga overal heen hobbelen.

Tot snel Michelangelo!

Geef een reactie