Bezoektijd: Sant’Agata Bolognese

Aan de titel van deze post kunnen waarschijnlijk maar weinig mensen zien wat ik vandaag bezocht heb in dit kleine Italiaanse plaatsje. Het plaatje rechts dient daarom als ondersteuning.

In dit pittoreske dorpje dat op ongeveer drie kwartier van Bologna ligt, bevind zich het hoofdkwartier van luxe-sportauto-makert Lamborghini. Hoewel ik een vrij makkelijk persoon ben als het gaat om auto’s (als de auto mooi is voor het oog ben ik al snel tevreden), was een rondleiding door het museum en achter de schermen toch zeker wel erg gaaf.

Op dit schoolreisje mochten we dus ook langs de assembly line van de Aventador lopen en konden zo live zien hoe vele (!) handen een prachtige auto maken. Van het in elkaar zetten van de motor, tot het inzetten van de deuren, tot het checken van het leer en het in elkaar naaien van de juiste kleuren leer met de juiste kleuren stiksel. Ik denk dat ik elke dag wel een casual stroll zou kunnen maken over de weg waar links en rechts spiksplinternieuwe wagens klaar staan om op de weg getest te worden.

Foto’s waren helaas écht niet toegestaan (en mensen die bij Lamborghini werken moet je te vriend houden, je weet maar nooit in de toekomst..), maar de fabriek was ontzettend mooi: er zijn goede verhoudingen tussen een hypertechnologische assembly line, en een hoog gehalte aan zeer geskilde inelkaarzetters. Lamborghini zweert bij handwerk in plaats van álles te automatiseren. Wat ongetwijfeld ook terug te zien is in de prijs..

FYI: mocht je een keer toevallig rond de 350.000 euro over hebben in een jaar, kun je overwegen om een Aventador aan te schaffen. Zorg er dan wel voor dat je vervolgens niet bankroet gaat aan het onderhoud van deze niet-zo-zuinige 1-op-5 rijdende superauto.

FYI 2: Bologna heeft één van de twee Lamborghini politiewagens, en het is mij verteld dat die een koelkast voorin hebben! Handig! Althans, handig voor het vervoeren van organen met 350 km per uur. 😉

FYI 3: De nieuwe Huracán – de andere auto die Lamborghini momenteel maakt- is ook mooi. Maar toch minder.

FYI 4: Alle auto’s zijn vernoemd naar beroemde stieren.

Geef een reactie