30 graden? Tijd voor de zomerjas!

Sinds mijn aankomst in Italië is het al heel wat dagen erg mooi weer geweest. Een heerlijk zonnetje en gemiddeld rond de 18-24 graden. Sinds afgelopen week echter is het hier súper mooi weer: zon en tegen de dertig graden celsius.

Hoewel ik toch al een week of drie á vier overdag in mijn hotpants, korte rokjes en tanktops kan rondlopen (dat is overigens wat heel Nederland zou doen met deze temperaturen), lijkt deze week pas dé uitgekozen week te zijn voor de Italianen om hun winterjas in de kast te hangen. Het lijkt er op dat  boven de 27 graden en onbewolkt de drempel is. Ik zie steeds meer zomerjassen, of zelfs daredavels die in shirtjes (uiteraard doorgaans wel met een sjaaltje, men  wil toch geen koude windvlaag in de nek vangen) en driekwart broeken lopen.

Begrijp me niet verkeerd, er zijn naast mijzelf wel andere mensen die hotpants dragen, maar dat zijn vooral middelbare scholieren die, gok ik, gelijk staan aan de Nederlandse eerste- en tweedeklassers die in hartje winter met hun volle eastpack op de rug heel stoer zonder jas naar buiten gaan in de pauze. Omdat dat cooler is (pun intended).

De rest van het Italiaanse volk doet het rustig aan. De meeste houden liever nog even vast aan de lange broek en bedekte schouders totdat de 30 graden steevast bereikt wordt. Je kunt vast met 26 graden en zon ook nog kou vatten als je schouders en knieën niet bedekt zijn…

 

 

Geef een reactie