San Petronio Basilica 

  

Omdat het bezoek van mijn moedertje en grootmoedertje als vanzelfsprekend gepaard zal gaan met het bezoeken van Bolognese bezienswaardigheden, heb ik de vrijheid genomen om de bezienswaardigheden alvast te bezoeken, te checken, if you will. Wat overigens totaal geen straf is in deel van de wereld, maar dat terzijde. Eerste op mijn lijstje was de San Petronio Basiliek aan het immer prachtige Piazza Maggiore. Dit is by far de meest indrukwekkende kerk in Bologna (en omstreken). Het is overigens ook de allereerste kerk in Bologna of omstreken gezien heb, maar ben er nu al vrij zeker van dat het echt de allermooiste is!

De toerist in mij liep met geheven hoofd langs het bordje dat meldde dat iedereen die foto’s wilde maken een bandje moest kopen, en heeft vervolgens, heel rebels, en heel incognito, dit plaatje geschoten van een van de mooiste delen van de kerk. Overigens, volgens mij zijn de regels omtrent fotografie in kerken, of elk museum for that matter, de meest professioneel genegeerde regels die Italië kent. Waar ik in Venetië aan het begin van de dag in de eerste kerk die ik bezocht heel geheim en nonchalant stiekem foto’s probeerde te maken, begon ik in de loop van de dag steeds schietgrager elk hoekje en muurtje vast te leggen. Net zoals 85% van alle andere toeristen dat deed.

De komende weken is het tijdelijk over met de pret en mag ik mijn spring break fijn binnen onder het genot van boeken en schriften doorbrengen. Tijd voor Mid-Terms!

Geef een reactie