Algebra 101: Khan Academy

Op dit moment volg ik vier vakken in Italië aan de Universiteit van Bologna. Twee van deze vakken gaan over economie. De inhoud van deze vakken is super interessant, ware het niet dat ik me best had kunnen realiseren dat er wiskunde aan te pas ging komen. En dan gaat het niet over de statistiek, boom- en matrix- wiskunde, maar de algebra en calculus: onderwerpen die ik op de middelbare school sneller heb laten vallen dan Usain Bolt kan rennen. Needless to say dat, ondanks dat het niveau goed te doen is, ik toch een paar stapjes achter loop.

 

Een geweldige dag was het toen ik Khan Academy vond. Een online (gratis!) leerplatform waar vooral over economie en wiskunde veel lesvideo’s te vinden zijn: van optellen, tot differentiëren, exponenten, tot formules en Marginal Rates of Substitution. Iedereen die te maken heeft met deze onderwerpen (=iedereen ter wereld.Enig verstand van macroeconomie zal niemand slecht uitkomen) en zijn/haar kennis wil verbreden of opfrissen kan dat op de Khan Academy goed doen!

Khan_Academy.png_(3683×2832)

 

 

Geef een reactie