Mercato Centrale Firenze.

Na een lange dag rondjes lopen door het bruisende Florence, bruisend omdat het zaterdag was en de stad overladen was met toeristen die bij elke bezienswaardigheden lange rijen veroorzaakten, wilde we nog even kijken of er markt was in de grote markthal die ineens voor ons opdoemde. Geen markt, maar wel een bovenverdieping waar mensen heen leken te gaan. Avonturiers die we zijn ging er achteraan en kwamen in een walhalla van eten terecht. De Italiaanse versie van de Foodhallen in Amsterdam.

Waar foodhallen doorgaans gelijk staat aan lekker eten en Italië doorgaans staat voor heerlijk eten hoef ik verder vast niet uit te leggen hoe fijn het was om met lekkere wijn, worstjes, muziekjes en veel mensen de avond door te brengen voor we de avondtrein terug naar Bologna zouden pakken.

Geef een reactie