10411975_10152795132847690_7262372057039358058_n

Voorbereiding op La dolce vita

Van Februari tot en met Juni van komend jaar ga ik mijn Universiteit Utrecht studie Amerikanistiek voortzetten in Bologna, Italië. Aan de (Alma Mater Studiorum) Università di Bologna, ook wel Unibo, welteverstaan.

Ondanks dat Italia niet mijn eerste bestemmingskeuze was, Amerika was uiteraard een meer logische keuze geweest, heb ik er super veel zin in! Amerika was niet gelukt en in de tweede ronde was Italia nog over. Na weinig twijfelen ben ik daar voor gegaan (dan maar een Master doen in Amerika..). Ik heb altijd al een fascinatie gehad voor de cultuur van de Renaissance en alle schoonheid die mijn ogen als gevolg daarvan tegemoet zal komen. Ik heb een kamer in een residentie kunnen regelen, in het zuidwesten van het centrum. De campus van de Universiteit zit in het noordoosten en is op een loopafstand van ongeveer 20 minuutjes. Hollander die ik ben zal uiteraard wel een fiets gaan proberen te regelen……

Ik heb best een talenknobbel en hou van de Italiaanse taal, maar aangezien mijn Engels toch ten alle tijden een stukje beter zal zijn ga ik als het goed is vakken volgen die in het Engels gegeven worden. Ik heb namelijk de intentie om naast maximaal te genieten van Italië, wel mijn vakken daar te halen en een voorbeeldige student uit te hangen. Het overgrote deel van de cursussen op de uni worden in het Italiaans aangeboden, dus vandaar dat mijn keuzemogelijkheid vrij beperkt is en ik voornamelijk economisch getinte vakken zal gaan volgen. Wat op zich wel prima binnen mijn opleiding past, dus dat komt allemaal helemaal mooi uit. Áls ik die vakken kan volgen, that is. Dat weet ik namelijk pas als ik hoi heb gezegd tegen de International Office en mijn coördinator er van heb overtuigd dat deze vakken toch echt wel essentiëel zijn en ik voorang moet hebben op iedereen. Geen enkel probleem dus, enkel formaliteit. Maargoed, tegen die tijd is alles dus pas zeker.

Dit is de achtergrondinformatie die ik nu vast kan verschaffen! Ik heb verder geen visa’s of dat soort ellende hoeven regelen, dus de voorbereiding van deze uitwisseling is minder spannend dan dat leuk was geweest voor een blogpost. Anyhow, vanaf Februari zit ik dus in Italië en ga ik los wat betreft studeren en van la dolce vita genieten!

Arrividerci!

One Comment

Geef een reactie