n_27_UNIBO

UNIBO: een scèneschets

Ik presenteer: Alma Mater Studiorum: Università di Bologna.

Een beetje info voor mezelf en een beetje info voor jullie. Bij deze wat achtergrondinformatie over de Universiteit waar ik een semester zal gaan rondhobbelen. Het is namelijk niet zómaar een onderwijsinstelling: UNIBO is de oudste universiteit van Europa! Ik ga er heus niet vanuit dat er nog docenten zijn die er al sinds het begin der tijden, de instelling mag zich namelijk sinds 1088 al een universiteit noemen, lesgeven, maar dat unibo al zó lang bestaat is best cool en ook zeker noemenswaardig……

UNIBO ligt dus in Bologna, wat in Noord-Italië ligt. Trek een lijn tussen Venetië en Florence en ongeveer in het midden van die lijn ligt deze universiteitsstad. Het is de zevende stad als het gaat om inwonertal en staat, naast het studentenaspect, vooral bekend om het goed bewaarde historische centrum. in 2000 was Bologna de culturele hoofdstad van Europa, wat aangeeft dat er op dat gebied ongetwijfeld genoeg te beleven is!

Niet geheel onfortuinlijk voor mij is ook het idee dat de zeer bekende Bolognesesaus beroemd is geworden in Bologna! Pasta-eter in hart en nieren die ik ben gaat de beste tokootjes zoeken op het gebied van eten! Ik heb al gezien dat de universiteit een gym heeft, dus zorgen heb ik niet. Geen excuses om niet flink te gaan genieten van al het culinaire goeds dat Italië te bieden heeft.

Geef mij vino en pasta en ik ben goed. Maakt niet uit welke dag van de week.

Geef een reactie